Securitate fizica

/

Soluții integrate de securitate și alarmare

Ice IT vă oferă un pachet de soluții ce integreaza supraveghere video CCTV, diferite pachete de control acces, perfect adaptate businessului sau casei dumneavoastra, precum si cele mai moderne sisteme de alarmare.

cctv-botosaniSistemele de supraveghere video integrate de la Ice IT Solutions asigura vizualizarea in timp real si inregistrarea video imaginilor din ariile protejate (de ex. cai de acces in cladiri, perimetre externe cladiri, spatii tehnice speciale, zone cu risc crescut la efractie sau incendiu, zone de tezaur, casierii, etc).

Reprezinta o solutie fiabila pentru supravegherea zonelor interioare sau exterioare cladirilor.
Inregistratoarele video digitale (DVR) permit inregistrarea continua, la miscare si pe baza unui calendar, cu stocarea inregistrarilor pe hard disk pentru redarea ulterioara respectiv arhivarea acestora pe suport extern. Sistemele cu suport de retea ofera posibilitatea configurarii si operarii acestora din reteaua locala sau internet.

Exista mai multe tipuri de echipamente video care ofera posibilitatea gasirii solutiei optime din punct de vedere al raportului calitate/pret conform cerintelor exprimate si conditiilor concrete ale aplicatiei de supraveghere video:

 • camere video cu infarosu /termice
 • camere video cu lentile fixe /autoiris varifocale
 • speed dome-uri/ camere video cu pan/tilt/zoom
 • camere video mascate in detectoare
 • camere video IP/ camere video wireless

Soluțiile de securitate și supraveghere de la Ice IT se bazează pe sisteme sisteme performante ce îmbină cele mai eficiente soluții software cu cele mai renumite device-uri de pe piață, într-o soluție foarte avantajoasă economic. 

control-acces-botosaniSistemele de control al accesului de la Ice IT reprezinta o metoda de securitate utila in special in afaceri dar reprezinta un puternic instrument, esential pentru managementul resurselor umane intr-o organizatie, permitand gestionarea automata a intrarilor/iesirilor in/din anumite zone. Cu ajutorul acestui sistem se poate realiza vizualizarea in timp real a intrarilor, iesirilor, se poate face in orice moment situatia prezentei personalului si, totodata, se pot defini zonele de acces pentru fiecare persoana si intervalele de timp in care aceasta va avea acces.

Sistemele de control acces si pontaj moderne sunt gestionate de un controler, care comunica cu un computer in care sunt transmise toate evenimentele din sistem. Informatiile primite de la cititoarele de proximitate sunt prelucrate cu softuri specializate de control si pontaj care au functii si grafice pentru analiza activitatii fiecarui angajat sau departament in parte.

Sistemele cu cartele de proximitate au marele avantaj ca nu se uzeaza. Contactul cu cititorul se face prin undele electromagnetice si implicit nu apare uzura. Pe cartele se poate imprima sigla companiei, fotografia posesorului si datele sale de identificare si poate servi ca si legitimatie de serviciu.

Functiile soluțiilor de control acces de la Ice IT:

 • restrictioneaza sau permite accesul in diferite zone ale unei institutii in functie de data, ora, perioada de concedii, etc;
 • evidenta zilnica a perioadei lucrate pentru fiecare angajat;
 • grafice si analize periodice (lunare, saptamanale, zilnice) pe fiecare angajat, departament;
 • restrictia intrarii in institutii folosind turnicheti pentru persoane sau bariere automate pentru autovehicole, cu acces conditionat in functie de ora, zi, etc;
 • controlul intrarii in anumite spatii interioare a persoanelor neautorizate, atunci cand se monteaza cititoare la intrarile diferitelor camere sau cladiri din
 • interior (contabilitate, proiectare, arhiva, etc);
 • codurile continute de cartele sunt alocate unor nivele de securitate, posesorii lor putand avea acces in diferite zone ale institutiei in functie de pozitia avuta in conducerea companiei;
 • cititoarele pot contine si o tastatura cu coduri numerice, accesul fiind permis atat cu cartela, cat si introducand un cod valid pentru acea zona si acea perioada;
 • daca se pierde un card, acesta se invalideaza, accesul nemaifiind permis, generand, totodata si o alarma;
 • se poate crea o baza de date care se poate exporta in diverse formate compatibile cu softurile de pontaj pentru calcularea automata a salariilor;
 • sistemul permite controlul si verificarea datelor printr-o retea interna sau internet, cu un soft specializat instalat pe un alt calculator;
 • sistemele montate in diverse locatii din acelasi oras sau din orase diferite pot comunica formand o retea, gestionand o baza de date centralizata, actualizata automat, pentru a avea control asupra diverselor puncte de lucru

alarme-botosani Sistemele de detecţie şi alarmare la efracţie şi agresiune sunt instalaţii compuse dintr-unul sau mai multe echipamente de centralizare şi semnalizare (numite centrale de efracţie), detectoare specifice, dispozitive personale de alertare, dispozitive de activare/dezactivare a supravegherii in partiţii, dispozitive de avertizare sonoră şi optică, dispozitive de transmitere a alarmei la centre de recepţie a alarmelor.

Ice IT oferă soluții și tehnologii de detecţie a efracţiei dintre care cele mai răspândite sunt:
• Detectarea mişcării unei persoane în infraroşu pasiv (detectoare de tip PIR);
• Detectarea mişcării unei persoane în spectrul microundelor;
• Detectarea spargerii geamului prin analiza acustica;
• Detectarea tăierii, escaladării sau subtraversării unui gard perimetral prin intermediul cablurilor senzitive;
• Detectarea traversării unei linii prin intermediul barierelor în infraroşu, a cablurilor optice senzitive sau a cablurilor capacitive;
• Detectarea deschiderii unei uşi, ferestre etc. prin intermediul contactelor magnetice;
• Detectarea perforarii unui perete, tavan, plaşeu prin analiza vibraţiilor.

Un sistem de alarmare la efracţie are capacitatea de a fi divizat in subdomenii (numite şi partiţii) care pot fi activate/dezactivate in mod autonom prin intermediul unor dispozitive de tip panou cu tastatură şi afişaj, panou cu cheie, cititor de carduri, broască de uşă electronică etc.

Un dintre funcţiile importante ale sistemelor de alarmare la efracţie o reprezintă transmiterea la distanţă a alarmelor, către proprietar sau a persoanelor desemnate de acesta şi, mai ales, către centre de monitorizare şi recepţie a alarmelor care coordonează echipe specializate de intervenţie.

sisteme-alarmare-incendiu-botosani Sistemele de detectie si alarmare la incendiu furnizate de Ice IT sesizeaza conditiile de declansare a incendiului si scurgerii de gaze, limiteaza, intr-un cuvant, riscul producerii pagubelor si, nu in ultimul rand, diminueaza valoarea primei de asigurare.

Functionalitatea sistemelor de detecţie şi alarmare la incendiu:

 • Controlează în permanenţă detectoarele instalate in fiecare din incaperile clădirii, la toate etajele.
 • În momentul apariţiei unui eveniment la unul sau mai multe detectoare, acesta va fi luat la cunoştinţă de către centrala de incendiu, care va declanşa avertizarea sau preavertizarea la dispozitivele de semnalizare acustică şi, eventual, va acţiona automat trapele de evacuare, lifturi etc.
 • Semnalizează optic şi acustic pe panoul frontal al centralei evenimentele apărute (detecţia fumului, apariţia unor defecţiuni la cablurile sau echipamente instalate).

Sistemele de detectie a incendiului si alarmare la incendiu au in componenta:

 • centrala de incendiu
 • detectori de fum si / sau temperatura
 • butoane de urgenta pentru declansarea imediata a alarmei
 • dispozitive de avertizare acustica (sirene) si optica (flash-uri).

Legislatia in vigoare impune reguli de amplasare a detectorilor in functie de materialele inflamabile aflate in incinta si forma spatiului respectiv.